Hitta din träningsform

Hitta din träningsform

april 12, 2020 Av av marta

Om du ska börja träna eller om du vill utöka din träning, är det viktigt att du hittar en träningsform som passar dig. Här kommer tipsen på hur du kan tänka för att hitta just den aktivitet som passar dig och ditt liv just nu.

Bästa träningsformen

Den bästa träningsformen, är den aktivitet som du gillar och verkligen kommer att utföra. Självklart kommer du att förbränna mer kalorier om du åker skidor, än om du bowlar. Men om du nästan inte har någon snö eller om du inte tycker om att åka skidor, så är det mycket klokare att börja bowla eller att spela innebandy, än att försöka åka skidor. Det är också som så att vi har lättare att träna om vi verkligen trivs med vår träningsform, både hur vi tränar, men också med vem. Om du är väldigt social är det ofta klokare att satsa på en gruppidrott, som innebandy, eller att gå till ett träningscenter, så att du kan delta i gruppträningar som spinning eller kettleball. Om du inte vill delta i organiserad idrott, så kan du helt enkelt bara dra ihop ett gäng kompisar och gå ut och promenera två gånger i veckan. Ett tips är då att ni anmäler er till ett lopp som Tjejmilen, Blodomloppet eller Göteborgsvarvet. Om du däremot trivs bäst med att träna på egen hand, så bör du satsa på en individidrott, som tennis, ridning, cykling eller löpning. Det är alltid klokt att också träna med andra, men om du trivs bättre med att primärt träna själv, så kan du skapa ett eget löpschema, och möta upp andra löpare någon gång emellanåt.

Vårt vardagsliv

För att träningen verkligen ska bli av, är det viktigt att vi kan få in den i vårt vardagsliv. Om du drömmer om att spela tennis, men har småbarn och jobbar heltid, så är det kanske lättare att köpa en motionscykel att ha hemma eller att promenera raskt till jobbet. Om träningen inte fungerar med vårt vardagsliv, så kommer den inte att bli av. Det är också smart att skriva in träningen i din almanacka, för att verkligen se till att träning blir av varje vecka. Om du har barn kan du också ”träna” med dem. Medan de cyklar kan du jogga eller promenera.