Alkohol och träning

Alkohol och träning

oktober 2, 2023 Av av Magnus

De flesta är nog överens om att stora mängder alkohol i kombination med träning inte är någon bra idé, men vad gäller vid små och måttliga mängder? Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på gällande alkohol och träning.

Drick med måtta

Att ta ett glas vin eller en öl till middagen samma dag som du har tränat är inte farligt. Hur alkoholen påverkar din kropp beror på hur mycket du dricker samt hur hårt ditt träningspass var. Att dricka små mängder alkohol kvällen innan eller efter träning kommer förmodligen inte påverka ditt mående eller din återhämtning om du överlag äter hälsosamt. På Vinoteket kan du köpa gott prissänkt vin om du vill unna dig något gott till helgen eller fira att du sprungit ett maraton eller något annat lopp. Du beställer smidigt på Vinotekets hemsida och får beställningen levererad direkt till dörren.

Drick vatten direkt efter passet

Efter ett tufft eller långt träningspass är det viktigt att fylla på kroppen med energi. Se till att äta hälsosam mat för att ge kroppen den näring som den behöver. Undvik att dricka alkohol direkt efter passet. Drick hellre vatten eller sportdryck med elektrolyter för att återställa vätskebalansen. Ett glas vin eller en öl direkt efter passet är inget som rekommenderas. Drick hellre ditt vin på kvällen i samband med måltid.