Med interrailkort i Europa

Med interrailkort i Europa

september 6, 2020 Av av marta

Det har blivit riktigt trendigt att tågluffa i Europa. Förr i tiden var det främst ungdomar som tågluffade, men nu kan man både se 20-åringar, barnfamiljer och pensionärer som reser runt i Europa med tåg.

Interrailkort

Ett interrailkort är ett slags tågkort som ger dig rätt att nyttja de flesta tåg i Europa. Det är ett bra resesätt om du vill upptäcka mindre platser och få se mer, då tåg går både till huvudstäder, men också till mindre ställen som Åmål i Sverige och Magdeburg i Tyskland. På många tåg kan du behöva reservera en platsbiljett, och det är inte alltid säkert att ett tågluffarkort alltid är det billigaste sättet att ta sig runt, men det är ett väldigt smidigt och roligt sätt att resa.

En vecka eller en månad?

Du kan välja vilket slags interrailkort du vill köpa, beroende på den resa som du ska göra. Om du ska resa till Paris för en vecka och vill resa klimatsmart, så kan du välja att köpa ett interrailkort som ger dig rätten att resa fem dagar inom en tiodagars tid. Om du däremot vill resa mycket, så kan du välja ett dyrare kort som ger dig rätt att resa hur mycket du vill under en månad.