Resa med mindre klimatavtryck

Resa med mindre klimatavtryck

juni 2, 2020 Av av marta

Det är många av oss som älskar att resa och som samtidigt vill leva mer klimatsmart. Hur kan du fortsätta att resa, men samtidigt minskar på dina klimatavtryck?

Klimatförändringarna

Vi märker alla av klimatförändringarna på olika sätt: varmare vintrar, starkare stormar och fler bränder. Vi blir alla påverkade av klimatförändringarna. Det betyder att vi behöver ändra våra resplaner för att inte påverka klimatet lika mycket.

Resa

Det finns främst tre saker som vi kan göra för att minska våra klimattryck när vi reser. Det första vi kan göra är att semestra i vår närhet. Om du bor i Stockholm, så kan du välja att upptäcka den vackra skärgården, istället för att resa till en medelhavsö. Under sista året har det också blivit riktigt trendigt att svemestra, att semestra i Sverige. För det andra bör du satsa på att resa så fossilfritt som möjligt. Försök att ta buss och tåg, istället för flyg eller bil. Du kan också välja att göra en cykelsemester. För det tredje är det bättre att vara ute på resande fot under lång tid, än göra flera korta semestrar. Flyg inte till New York för en helg, utan res till USA och stanna där i två månader.