Börja träna med padeltennis

Börja träna med padeltennis

januari 4, 2021 Av av Magnus

Det råder en riktig padelfeber i landet och det finns många anledningar att börja träna denna sport. Framför allt är det enkelt att komma igång. Här kommer några tips på hur man kommer igång med att träna padeltennis.

Padel en perfekt blandning

Padeltennis kan man säga är en perfekt blandning av tennis och squash. Detta gör det till en perfekt nybörjarsport, då det är lätt och roligt att komma igång. Padel är en sport som ger träning för hela kroppen och man kan spela korta intensiva matcher på bara 10-15 minuter, och få en fantastisk träningseffekt. Det kan även vara minst lika givande att bara stå och ”bolla” till varandra. Till skillnad mot tennis är det betydligt enklare, och därför roligare, att komma ingång. Besöker man https://padelnest.se/sv/ finner man padelracketar för både proffs och nybörjare.

Det tränar man med padeltennis

När man spelar padel tränar man hela kroppen, främst snabbheten i benen och även konditionen med hjärta och lungor. Genom att man använder både över- och underkropp tränar man motoriken och övar upp sin balans i kroppen. Det förbränns en hel del energi, omkring 600 till 1000 kcal per timme, beroende på hur hårt man spelar. Det blir ofta ordentligt svettigt så det gäller att dricka mycket vatten under spel. Dricker man stora mängder vatten, gäller det att få i sig något salt emellanåt. Salta kex eller sportdryck med elektrolyter går bra. Efter ett pass fungerar en banan eller något annat sött, för att sedan fylla på med en ordentlig måltid med både fett, kolhydrater och proteiner.

Så går spel med padel till

Banan man använder liknar den i vanlig tennis, men liksom squash finns höga väggar runt banan. Det går att studsa bollen mot dessa, vilket gör sporten fartfylld. Man kan välja att spela på volley eller låta bollen studsa en gång i marken innan man slår tillbaka den över nätet. Poängen räknas precis som i tennis med 15, 30 och 40. Här kommer några grundläggande tips för att komma igång som nybörjare:

  • Det vanligaste misstaget är att glömma bort väggarna då man spelar. Padel är inte som tennis, även om det vid första anblicken liknar det mycket.
  • En padelracket håller man som man håller en hammare. På det här sättet slår man både forehand och backhand.
  • Det gäller att röra sig med små snabba steg över banan och inte springa som när man löper.