Prestera bättre med vitaminer och kosttillskott

Prestera bättre med vitaminer och kosttillskott

mars 14, 2021 Av av Magnus

För att träna och ta hand om din kropp är det viktigt att du får i dig alla vitaminer och mineraler som du behöver. Basen i en hälsosam livsstil är naturligtvis en bra och varierad kost med mycket grönsaker och bra fetter, men det kan vara smart att äta kosttillskott och mineraler för att maximera både din hälsa och träningen.

Du behöver vitaminer och mineraler

Kroppen är en fantastisk skapelse: så oerhört komplicerat med miljarder celler och olika organ som kommunicerar med varandra. Samtidigt är det mycket i kroppen som kan gå fel, både genom sjukdom, men också genom överträning eller brist på olika ämnen. Därför är det klokt att du medvetet ser till att du får i dig allt vad du behöver, alla vitaminer, mineraler och ämnen som din kropp behöver för att prestera på topp. Med mineraler och viktiga kosttillskott tar du inte bara hand om dina muskler, utan även magen, din hud och hår ända ner på cellnivå. Köp Hjärtats selen + e-vitamin hos Apotek Hjärtat så skyddar du cellerna mot oxidativ stress och hjälper samtidigt ditt immunförsvar.

Från magen till kroppen

Under sista åren har magen och tarmarna kommit i fokus. För att må bra behöver hela vårt matsmältningssystem fungera. Det minimerar risken för autoimmuna sjukdomar, IBS och andra problem. Om du har mycket inflammationer i kroppen kan du minska det med antiinflammatorisk kost, probiotika, prebiotika, kosttillskott och mineraler som din kropp kan ha svårare att ta upp. Genom att du tar hand om dina tarmar kommer du inte heller bli lika infektionskänslig. När man håller på med träning är det riktigt irriterande att återkommande bli förkyld, att lätt få influensa eller bara känna sig allmänt trött, och därmed behöva avbryta träningen. Det är tråkigt att känna hur muskler och kondition snabbt försämras och att sedan behöva träna upp kroppen igen. Har du mycket problem med infektioner så tar det än längre tid att komma tillbaka, än om du bara blir sjuk någon gång emellanåt. Genom att ta hand om din kropp och se till att den får allt vad den behöver så kan du träna både mer och intensivare och verkligen se resultat.

Varierad kost

För att må bra är det viktigt att du äter en näringsrik och varierande kost. Satsa på bra fetter som lax, nötter, avokado och olivolja. Det mår hela din kropp bra av. Det är också viktigt att äta mycket grönt: försök att få i dig minst 15 olika slags grönsaker varje vecka. Ju mer varierat, desto bättre. Bra fetter och grönsaker mättar också väl. Om du vill gå ner i vikt eller undvika att lägga på dig extra kilon så är det smart att satsa på mycket grönsaker. Du bör äta minst 500 gram frukt och grönt per dag för att verkligen må bra.