Roligare träning med husdjur

Roligare träning med husdjur

oktober 6, 2021 Av av Magnus

Vill du komma igång med regelbunden träning men känner att tiden inte räcker till? Måste du gå ut med hunden, sköta om hästen eller aktivera kaninen? Då är ett bra tips att slå två flugor i en smäll. Genom att vara med ditt husdjur samtidigt som du tränar effektiviserar du tiden och behöver inte välja bort träningen.

Ridning och promenader med hästen

Om du älskar hästar och att rida har du tillgång till en utmärkt träningsform. När du rider en häst utvecklar du både benstyrka och får samtidigt en starkare bål. Träning med häst behöver dock inte bara innebära ridning. Att promenera raskt eller till och med jogga samtidigt som du leder hästen förbättrar din kondition samtidigt som hästen får skonsam rörelse. Under kyliga vinterdagar är det lämpligt att skydda hästen från kylan. Ett vintertäcke för din häst från flera kända märken hittar du hos Hestbolaget.se. De erbjuder vattentåliga och fodrade hästtäcken, både med och utan hals.

Löpträning med hund

Löpning tillsammans med hunden är ett bra sätt att se till att hunden får tillräckligt med motion. De flesta medelstora och stora hundar klarar av att springa långt och snabbt. Riktigt små hundar kan vara svårare att ta med på långa löprundor men små korta turer brukar gå bra.

Ta det lugnt i början för att se hur din hund reagerar på att springa. Öka farten och längden successivt, precis på samma sätt som människor gör när de är nybörjare på löpning. Ett midjeband som är särskilt avsett för att springa med hundar är en bra investering om du vill springa mycket med din hund. På så sätt kan du ha händerna fria och hunden kopplad på samma gång.

Aktiva lekar med kaniner och andra smådjur

Har du en kanin, hamster eller marsvin är det viktigt att de ibland får röra på sig ordentligt så att de blir fysiskt trötta. Att vara instängd i en bur är inte ett naturligt tillstånd för djur och därför gäller det att som ägare hitta på passande aktiviteter. Samtidigt som du aktiverar ditt husdjur kan du passa på att själv få till ett träningspass. Om du har tillgång till en trädgård är ett tips att bygga en rolig bana med hinder, tunnlar och labyrinter som djuret ska ta sig igenom. Locka med något gott att äta för att få djuret att springa rätt. När djuret springer passar du själv på att springa och hoppa vid sidan av. Ner och åla på marken och upp och hoppa över hindren. Tar du i så kommer du att få till ett riktigt flåsigt träningspass!