Så bygger du en träningsgarderob

Så bygger du en träningsgarderob

november 4, 2022 Av av Magnus

Att träna i bra kläder gör träningen både roligare och enklare. Att köpa olika träningskläder för olika sporter blir dock ganska dyrt. Därför bör du satsa på några få träningsplagg som passar till många olika typer av aktiviteter. Här hittar du de bästa tipsen när du ska bygga en träningsgarderob.

Yogakläder till lugna sporter

Yogakläder är ett måste i träningsgarderoben. Yogaplagg passar till många fler aktiviteter än yoga. I princip alla lugna aktiviteter, exempelvis promenader, meditation och qigong, behöver mjuka och följsamma träningskläder. Hos det svenska varumärket aim’n hittar du sköna yogakläder med optimal passform för lugnare träningsformer. Det är viktigt att välja ett linne eller en topp som sitter åt för att unerlätta olika yogapositioner. Med bra yogakläder i garderoben slipper du oroa dig för att tajtsen hasar ner eller toppen flyger upp under passen. Träningskläderna hos aim’n är dessutom så snygga att de kan användas till vardags. Det är helt i enlighet med den rådande trenden athleisure som går ut på att bära motionsplagg till vardags. Yogabyxor i smidiga material är både snygga och sköna vilket gör att du kan bära dem på stan eller under träningspasset. Matcha dem gärna med en mjuk tröja och ett yogalinne för en komplett look.

Åtsittande kläder till högintensiva sporter

När det kommer till mer högintensiva sporter, exempelvis aerobics, löpning, dans och crossfit, är det viktigt att du har träningskläder som sitter åt ordentligt. Dessutom är det viktigt att du inte klär dig för varmt, eftersom du svettas mer än vid lugna sporter. Beroende på årstid kan du välja att träna i shorts, cykelbyxor eller tights. Välj den nederdel som passar dig bäst. På vinterhalvåret väljer de flesta att träna i tights, men på sommaren kan det bli för varmt. Överdelen kan vara tight eller löst sittande beroende på dina preferenser, men se till att din sport-BH passar bra. Den ska vara åtsittande och ge tillräckligt stöd utan att du känner dig ihopklämd. Om du löptränar i regn eller kyla kan det vara bra att komplettera med en vindtät jacka. Tänk på att inte göra misstaget att klä dig för varmt. Vid högintensiv träning blir du snabbt svettig och varm och då behövs inga varma, bylsiga tröjor. Du hittar många olika sorters träningskläder hos aim´n.

Skor som passar just dig

Bra skor är oerhört viktigt för att du ska kunna träna så bra som möjligt. Välj ett par skor som passar just dina fötter. Gå till en skospecialist och mät dina fötter. Tänk på att det kan vara bra att välja träningsskor som är en halv eller en storlek större än din vanliga storlek. Dina fötter sväller nämligen när du tränar vilket kan göra att din vanliga storlek känns för liten.

Accessoarer

Sist, men inte minst bör du skaffa träningsaccessoarer som du behöver, exempelvis en väska, svettband, strumpor och en vattenflaska.