Ta cykeln för motion i vardagen

Ta cykeln för motion i vardagen

september 20, 2021 Av av Magnus

Alla vet om att träning är en viktig del för den mentala och fysiska hälsan. Men det kan vara svårt att få tiden att räcka till och viljan kanske inte alltid finns där. För att underlätta för dig själv kan du försöka få in träningen som en del i vardagen, till exempel genom att ta cykeln varje gång du ska iväg någonstans.

Cykla överallt

Så länge du har en cykel som du tycker om och känns bra att cykla med kan du ta den nästan överallt. Försök få in det som en rutin att till exempel cykla till och från jobbet varje dag, om du bor inom cykelavstånd från din arbetsplats. Då är det dock viktigt att se till att du har bra cykelställ både hemma och nära jobbet för att se till att din cykel inte blir stulen eller kommer bort på andra sätt. Om det inte finns något bra cykelställ nära jobbet trots att ni är flera som tar er dit med cykeln, kan du ansöka om att de ska bygga ett cykelställ åt er med cykel. Du kan klicka här för mer information om smarta lösningar när det gäller just cykelställ och parkering av cyklar. Det är även viktigt att du satsar pengar på ett starkt och ordentligt lås till cykeln för att undvika stöld.

Kom igång med cyklandet

För att komma igång med ditt cyklande är det bra att göra det med små steg i taget. Till en början kan du ha som mål att cykla någonstans en gång i veckan och sedan trappa upp det tills du cyklar i princip överallt. Det är viktigt att ha mål för att komma igång med träningen för att underlätta den mentala biten, speciellt med motivationen. Prova också att cykla runt i området där du bor för att hitta de bästa cykelvägarna som du känner dig bekväm med. Det är alltid lättare att ta cykeln om du känner dig säker på var du kan cykla utan problem, så prova olika vägar till och från platser du ofta besöker för att kolla vilken väg som passar dig bäst. Det är även väldigt viktigt att du hittar en bra hjälm för att undvika allvarliga skador vid eventuella olyckor. Det finns många olika sorter i dagsläget så det finns garanterat något för dig och du måste komma ihåg att din egen säkerhet alltid är viktig.