Vardagsträning

Vardagsträning

december 2, 2022 Av av Magnus

De allra flesta vet att träning är bra för hälsan. Ändå är det svårt att få in de där träningspassen i vardagspusslet. Men genom att vara mer aktiv i vardagen kan du faktiskt bli vältränad och få en bättre hälsa. Att ta hand om hemmet, bygga och underhålla är bra sätt att röra på dig och stärka kroppen. Men i vissa fall är det bättre att överlämna arbetet till proffs. När det kommer till att fixa enskilda avlopp är det bättre att överlåta det till de som kan.

Ta professionell hjälp

Du kan med proffshjälp få rätt system efter ditt behov och situation. Typritning, dokumentation och ansökningar är också sådant du kan få hjälp med. Att ha rätt installatör för ditt enskilda avlopp är betydelsefullt. Var inte dumdristig och gör inte sådant som är bättre att låta en professionell aktör göra. Saker som du själv kan göra för att få träning är måla om huset, rensa stuprännor, kratta och mycket mer.

Rörelse gör människor gott

Människor är gjorda för att röra på sig men trots det blir många väldigt stillasittande. Men med tidseffektiv vardagsmotion kan du nå långt. Med vardagsmotion menas rörelse som du utför som inte är ett regelrätt träningspass. Att cykla till jobbet, gå i trappor, använda ståskrivbordet på jobbet, påta i trädgården och promenera en stund på lunchen är exempel på vardagsmotion. Oftast tar det inte mycket längre tid att till exempel gå i trapporna än att vänta på hissen och åka den.

Tips för vardagsmotion på jobbet

Tro det eller ej men det går faktiskt att bli vältränad genom vardagsmotion. Om du tar en rask promenad till och från jobbet och sedan är aktiv under dagen kan du åstadkomma mycket. Att gå runt när du pratar i telefon, stå upp och jobba, sitta på en pilatesboll och göra några knäböj samtidigt som du hämtar kaffe gör att du får in mycket rörelse på en dag som är positivt för kroppen. Att ta en treminuters paus på eftermiddagen för att röra på axlar, rygg och nacke är positivt ur flera aspekter.

Inventera din vardag för mer vardagsträning

När du rör på dig mycket i din vardag blir heller inte de där träningspassen lika viktiga. Såklart så är det bra om du kan få in 2-3 träningspass i veckan men så länge du rör på dig i vardagen håller du igång kroppen. Att försöka röra på dig 30 minuter om dagen och aktivera kroppen var 30:e minut om du har ett stillasittande arbete är ett bra riktmärke. Fundera över hur din vardag ser ut och vad du skulle kunna göra för att få in mer vardagsmotion i ditt liv. Använd chanserna som du får att vara mer aktiv. Du får mer energi, en starkare kropp, en bättre hälsa och minskar risken för att drabbas av en rad olika sjukdomar.

Träning och hälsa